Arash Adviseur informatiebeveiliging

Arash Rahmani ∙ Ad interim CISO

Met meer dan 10 jaar hands-on ervaring bij verschillende B2B en B2C organisaties, ben ik in staat om organisatiedoelstellingen te vertalen naar een implementeerbare security strategie. Mijn kracht is vanuit een strategisch oogpunt breder te kijken dan enkel naar het kernprobleem. Techniek en innovatie zie ik als middelen en niet als doelen. Met mijn marketingachtergrond ben ik in staat om te werken vanuit de behoeften van de klant en daarbij haar stakeholders te managen.

Ik heb een track record in het vertalen en implementeren van organisatiedoelstellingen in een effectieve security strategie, het leiden van teams en het helpen van bedrijven om hun digitale weerbaarheid te verhogen.

Hoewel techniek een belangrijke rol speelt bij audit- en adviestrajecten op het gebied van informatiebeveiliging, risico- en compliance management, richt ik mij ook op mensen, processen en cultuur. Organisaties en hun gegevens zijn veiliger wanneer security een onderdeel is van de cultuur en de processen. De meest geavanceerde beveiligingssystemen zijn alsnog minder effectief als mensen de zwakste schakel zijn.

“Succes wordt niet veroorzaakt door de omstandigheden. Het is een kwestie van keuze, focus en discipline”

Digitale transformatie ∙ Informatiebeveiliging

Opdrachtgevers

Opdrachtgevers omschrijven mij als analytisch, betrouwbaar, commercieel, data-driven, resultaatgericht, pragmatisch, strategisch en continu op zoek naar verbeteringen. Iemand die flexibel kan schakelen, goed onder druk presteert zonder focus te verliezen en iemand die sterk is in het geven van presentaties.

Collega's

Collega’s waarmee ik heb gewerkt omschrijven mij als hands-on, leergierig, open, een verbinder, toekomstgericht en iemand waar ze op kunnen vertrouwen.

Team

Mensen die ik heb geleid en gecoacht omschrijven mij als een gepassioneerde teamleider met een duidelijke visie en een sterk verantwoordelijkheidsbesef die mensen centraal stelt in de communicatie, waarbij techniek een middel is en niet een doel.

KERNPUNTEN

 • Analytisch sterk en data-driven.
 • Commerciële hands-on strateeg met een can-do mentaliteit.
 • Ervaren in het leiden en begeleiden van teams bestaande uit 4 tot 15 mensen.
 • Ervaren in het werken in een multiculturele omgeving.
 • Ervaren met stakeholdermanagement in complexe organisaties.
 • Goed in netwerken en weet mensen te overtuigen.
 • Naast Engels spreek ik technologie en business en weet ik complexe onderwerpen op een simpele en begrijpelijke manier te communiceren.
 • Resultaatgerichte manager die stuurt op KPI’s.
 • Stelt klanten centraal.
 • Sterk in presenteren en storytelling.
 • Stressbestendig, kan goed werken onder druk.
 • Zowel strategisch als operationeel inzetbaar.

Digitale transformatie 

kan efficiënter en effectiever

Dankzij mijn achtergrond als ondernemer ben ik kundig in kansen herkennen, divergent denken, flexibel werken en waarde creëren voor uw organisatie en uw klanten. Zoekt u een adviseur op het gebied van informatiebeveiliging en cybersecurity? Zoekt u een ad interim Chief Information Security Officer (CISO) Neem contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking.

+31641959217

Enkele aanbevelingen
Joey

“Arash understands the dynamic of leading a team. As an independent expert, he is someone who can turn complex issue into understandable bites. He is end result-focused, with detail-oriented, which make his work is phenomenal.”

De Omnicom Media Group is een belangrijke wereldwijde speler in marketing en media.

Theo

“De afgelopen jaren heeft Arash zeer goed werk geleverd voor onze nationale en internationale bedrijven op het gebied van online strategie, online marketing en het ontwikkelen van verschillende websites.”

De Facultatieve Groep is wereldmarktleider op het gebied van verbrandingstechniek, milieutechniek en exploitant van crematoria en begraafplaatsen in verschillende landen.

Christien

“Een aantal maanden heb ik samengewerkt met Arash. Hij heeft zich snel een plek weten te verwerven binnen het bestaande hechte team. We hebben op een plezierige wijze samengewerkt.”

Rotterdam The Hague Airport is onderdeel van de Koninklijke Schiphol Group. Een complexe organisatie met verschillende stakeholders, met een focus op klantervaring en wet- en regelgeving.

“Al 25 jaar zijn digital en security een passie en een onderdeel van mijn leven. Het voor mij niet alleen een beroep, ik vind het geweldig om bezig te zijn met digitale ontwikkelingen en informatiebeveiliging. Daarnaast geniet ik van spreken voor groepen mensen.”

Mijn achtergrond

Een stukje geschiedenis en achtergrond

Als tiener startte ik in 1998 mijn eerste bedrijf en ontwierp en ontwikkelde ik websites. Internet stond toen nog in de kinderschoenen en was hot en booming. Bedrijven wisten niet wat het was, maar ze wilden het. Dat waren spannende en leerzame tijden met veel nationale en internationale klanten.

Na het barsten van de internetzeepbel aan het einde van 2001, besloot ik mij minder te richten op ontwikkeling en meer op marketing. Dit sloot goed aan op mijn opleiding Marketing Management. In 2004 zag mijn digitale bureau, SPAFU Online Marketing, het daglicht. Met een team in Nederland en Roemenië zorgden wij voor de ontwikkeling en marketing van websites en apps. SPAFU was in 2005 één van de eerste Nederlandse bedrijven die websites maakte met WordPress. We waren ook één van de weinige digitale bureaus in Nederland waarbij cybersecurity een belangrijke rol had bij het ontwikkelen van websites en apps.

Begin 2015 besloot ik om verder te gaan als zelfstandig specialist met als kernfocus digitale strategie en informatiebeveiliging. Met als doel het optimaliseren van digitale en informatiebeveiliging processen, het verhogen van de commerciële prestaties en het versterken van de interne en externe samenwerking. Door de combinatie van mijn ervaring in marketing en IT heb ik bedrijven geholpen met hun digitale transformatie. Met alles wat ik doe speelt informatiebeveiliging en kwaliteitshandhaving een belangrijke rol.

Van klanten kreeg ik als feedback dat mijn begrijpbare digitale taal en de focus op mensen, cultuur en processen in aanvulling op technologie hen een belangrijke en toegevoegde waarde bood.

Sinds augustus 2021 werk ik als Trusted Advisor Security bij Sogeti Nederland.

Arash Adviseur informatiebeveiliging

Arash Rahmani ∙ Ad interim CISO

Heeft u behoefte aan een adviseur informatiebeveiliging of manager met een focus op informatiebeveiliging, risicomanagement en bedrijfscontinuïteit? Neem contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking.

Uw organisatie kan ik helpen als adviseur informatiebeveiliging of als ad interim CISO.
Ook kunt u mij inhuren om te spreken over digitale transformatie of informatiebeveiliging.

Den Haag

Connect op LinkedIn