Arash Adviseur informatiebeveiliging

Arash Rahmani ∙ Interim CISO

Als Principal Consultant bij Sogeti (onderdeel van Capgemini) ben ik gespecialiseerd in veilige digitale transformatie en digitale weerbaarheid. Ik adviseer directieleden en werk als interim CISO (Chief Information Security Officer) voor klanten. Daarnaast ben ik lid van SogetiLabs, een netwerk van wereldwijde technologieleiders binnen Sogeti.

Met meer dan tien jaar (internationale) managementervaring ben ik gespecialiseerd in het ontwikkelen en implementeren van effectieve beveiligingsstrategieën die aansluiten bij de bedrijfsstrategie en het managen van teams bij het effectief uitvoeren van de strategie, het verhogen van het niveau van informatiebeveiliging en het versterken van digitale weerbaarheid. Als nevenactiviteit ben ik ook bestuurslid geweest van talrijke non-profitorganisaties.

Mijn zachte vaardigheden, zoals verbinding leggen tussen mensen, een werkstijl gedreven door strategische visie, het vermogen om vanuit de behoeften van stakeholders te denken, oplossingen vanuit een helikopterview te bekijken, de business te begrijpen en het vermogen om informatiebeveiliging in begrijpelijke taal aan stakeholders over te brengen, dragen allemaal bij aan mijn toegevoegde waarde.

“Het is nog nooit zo belangrijk geweest om een veilige digitale samenleving op te bouwen. Met AI (Artificial Intelligence) en andere ontwikkelingen zal de digitale transformatie de komende 5 jaar een grotere impact hebben op de samenleving dan in de afgelopen 15 jaar.”

Digitale transformatie ∙ Informatiebeveiliging

Opdrachtgevers

Opdrachtgevers omschrijven mij als analytisch, betrouwbaar, commercieel, data-driven, resultaatgericht, pragmatisch, strategisch en continu op zoek naar verbeteringen. Iemand die flexibel kan schakelen, goed onder druk presteert zonder focus te verliezen en iemand die sterk is in het geven van presentaties.

Collega's

Collega’s waarmee ik heb gewerkt omschrijven mij als hands-on, leergierig, open, een verbinder, toekomstgericht en iemand waar ze op kunnen vertrouwen.

Team

Mensen die ik heb geleid en gecoacht omschrijven mij als een gepassioneerde teamleider met een duidelijke visie en een sterk verantwoordelijkheidsbesef die mensen centraal stelt in de communicatie, waarbij techniek een middel is en niet een doel.

KERNPUNTEN

 • Analytisch sterk en data-driven.
 • Commerciële hands-on strateeg met een can-do mentaliteit.
 • Ervaren in het leiden en begeleiden van teams bestaande uit 4 tot 15 mensen.
 • Ervaren in het werken in een multiculturele omgeving.
 • Ervaren met stakeholdermanagement in complexe organisaties.
 • Goed in netwerken en weet mensen te overtuigen.
 • Naast Engels spreek ik technologie en business en weet ik complexe onderwerpen op een simpele en begrijpelijke manier te communiceren.
 • Resultaatgerichte manager die stuurt op KPI’s.
 • Stelt klanten centraal.
 • Sterk in presenteren en storytelling.
 • Stressbestendig, kan goed werken onder druk.
 • Zowel strategisch als operationeel inzetbaar.

Digitale transformatie 

kan veiliger en effectiever

Dankzij mijn achtergrond als ondernemer ben ik vaardig in het herkennen van kansen, divergent denken, flexibel werken en het creëren van waarde voor uw organisatie en uw klanten. Bent u op zoek naar een adviseur op het gebied van informatiebeveiliging en digitale weerbaarheid? Of zoekt u een interim CISO (Chief Information Security Officer) of CIO met nadruk op informatiebeveiliging en risicomanagement? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking.

Enkele aanbevelingen
Joey

“Arash understands the dynamic of leading a team. As an independent expert, he is someone who can turn complex issue into understandable bites. He is end result-focused, with detail-oriented, which make his work is phenomenal.”

De Omnicom Media Group is een belangrijke wereldwijde speler in marketing en media.

Christien

“Een aantal maanden heb ik samengewerkt met Arash. Hij heeft zich snel een plek weten te verwerven binnen het bestaande hechte team. We hebben op een plezierige wijze samengewerkt.”

Rotterdam The Hague Airport is onderdeel van de Koninklijke Schiphol Group. Een complexe organisatie met verschillende stakeholders, met een focus op klantervaring en wet- en regelgeving.

“Al 25 jaar zijn digital en security een passie en een onderdeel van mijn leven. Het voor mij niet alleen een beroep, ik vind het geweldig om bezig te zijn met digitale ontwikkelingen en informatiebeveiliging. Daarnaast geniet ik van spreken voor groepen mensen.”

Mijn achtergrond

Een stukje geschiedenis en achtergrond

Als tiener startte ik in 1998 mijn eerste bedrijf en ontwierp en ontwikkelde ik websites. Internet stond toen nog in de kinderschoenen en was hot en booming. Bedrijven wisten niet wat het was, maar ze wilden het. Dat waren spannende en leerzame tijden met veel nationale en internationale klanten.

Na het barsten van de internetzeepbel aan het einde van 2001, besloot ik mij minder te richten op ontwikkeling en meer op marketing. Dit sloot goed aan op mijn opleiding Marketing Management. In 2004 zag mijn digitale bureau, SPAFU, het daglicht. Met een team in Nederland en Roemenië zorgden wij voor de ontwikkeling en marketing van veilige websites en apps. SPAFU was in 2005 één van de eerste Nederlandse bedrijven die websites maakte met WordPress. We waren ook één van de weinige digitale bureaus in Nederland waarbij cybersecurity een belangrijke rol had bij het ontwikkelen van websites en apps.

Begin 2015 besloot ik om verder te gaan als zelfstandig specialist met als kernfocus digitale strategie en informatiebeveiliging. Met als doel het optimaliseren van digitale en informatiebeveiliging processen, het verhogen van de commerciële prestaties en het versterken van de interne en externe samenwerking. . Met alles wat ik doe speelt informatiebeveiliging en digitale weerbaarheid een belangrijke rol.

Van klanten kreeg ik als feedback dat mijn begrijpbare digitale taal en de focus op mensen, processen en cultuur in aanvulling op technologie hen een belangrijke en toegevoegde waarde bood.

Sinds augustus 2021 werk ik als Trusted Advisor Security bij Sogeti (onderdeel van Capgemini). Een wereldwijd IT-consultingbedrijf dat zich richt op het leveren van een breed scala aan diensten op het gebied van digitale transformatie, security en engineering.

Arash Adviseur informatiebeveiliging

Arash Rahmani ∙ Interim CISO of CIO

Bent u op zoek naar een interim CISO of CIO met een specialisatie in informatiebeveiliging, risicomanagement en bedrijfscontinuïteit? Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking.

Ook kunt u mij inhuren als spreker op uw evenement.

Den Haag

Connect op LinkedIn